شما اینجا هستید >   دانشنامه
دانشنامه صفر و یک

نرم افزار تحت وب

3.8

این نرم افزارها نوع خاصی از نرم افزارهاي کلاینت سرور محسوب می شوند. با این تفاوت که در سمت کلاینت نرم افزاری نصب نمی شود و اطلاعاتی ذخیره نمی شود. کاربر در سمت کلاینت با استفاده از نرم افزارهای مرورگر وب، (مانند اینترنت اکسپلورر، کروم، فایر فاکس، موزیلا) به سرور متصل می شود. در حقیقت نرم افزار کلاینت همان نرم افزار مرورگر وب است و پروتکل ارتباطی میان سرور و کلاینت نیز همان پروتکلهای وب (httpو https) است.
وب سایت ها نوعی از این نرم افزارها محسوب می شوند. وب سایت های ساده ای که تنها اطلاعات را در صفحات ساده ی html ارائه می دهند، با این نگاه نرم افزارهای تحت وبی محسوب می شوند که تنها کارشان ارائه اطلاعات ساده است. وب سایتهای پیشرفته تر و پرتالها مانند گوگل و فیس بوک و یوتیوب با این نگاه نرم افزارهای پیچیده تری هستند که از کاربران نیز اطلاعات می گیرند، آنها را پردازش می کنند و اطلاعات و دانش جدید تولید می کنند. سپس بنا به درخواست کاربر این اطلاعات یا اطلاعات دیگری را که سایر کاربران در نرم افزار (وب سایت) وارد کرده اند یا اطلاعات موجود در سایر نرم افزارها و ماژولهای موجود در مجموعه شان را در اختیار وی قرار می دهد.
ممکن است برخی وب سایت ها خدمات اداری یا تخصصی حرفه ای مانند حسابداری، اتوماسیون یا حتی مدلسازی و رسم فنی به کاربران ارائه دهند.
یکی از راهکارهای بهره گیری از نرم افزارهای بزرگ در سازمانها و شرکت ها و نهادهای بزرگ، تولید نرم افزار مورد نظر با معماری تحت وب و نصب آن در سرور مرکزی است تا کارکنان آن مجموعه جهت بهره برداری از نرم افزار تنها با استفاده از مرور گر از نرم افزار مورد نظر استفاده کنند. در آن صورت نرم افزار مذکور با پروتکل وب طراحی و اجرا شده است، لیکن از راه اینترنت نمی توان به نرم افزار دسترسی پیدا کرد. در این روش علاوه بر بهره مندی از مزایای نرم افزارهای تحت وب، سیاستهای احتمالی امنیتی آن مجموعه در عدم امکان دسترسی به اطلاعات از راه اینترنت رعایت شده است.

مزیت های نرم افزارهای تحت وب به نرم افزارهای تحت شبکه:

1. عدم نیاز به نصب نرم افزار کلاینت بر روی هر یک از کامپیوترهای مورد نظر
2. امکان دسترسی به سیستم توسط تمام نرم افزارهایی که از طریق شبکه به سرور مورد نظر دسترسی داشته باشند
3. اعمال آسانتر تغییرات در سیستم
4. سهولت در یکپارچگی با سایر محصولات نرم افزاری سازمان
5. سهولت در اعمال ملاحظات امنیتی
6. کاهش هزینه های کارفرما جهت خرید و نگهداری کلاینت های مناسب

بیش از نود درصد تولیدات صفر و یک با معماری تحت وب طراحی و توسعه یافته اند. برخی از این موارد به شرح زیر می باشند:
1- پرتال صفر و یک
2- سیستم شبکه اجتماعی (یکپارچه با پرتال)
3- سیستم حقوق و دستمزد
4- سیستم دانشنامه (ویکی یکپارچه با پرتال)
5- بیش از هفتاد ماژول نرم افزاری که همگی بر روی پرتال این شرکت قابل بهره برداری هستند.



  رتبه
رتبه به این صفحه: ضعیف عالی   |  رتبه به محتوا |
متوسط رتبه بندی:  3.8   
21107
12345
تعداد رتبه بندی ها: 11
  پیام ها
اضافه کردن پیام
No Comments Yet



 |  مشاهده تاریخچه موضوع  |